5497 Ietwat ridicuul en absurd

Woensdag was het de Europese dag ter bestrijding van de seksuele uitbuiting van kinderen. Daar is niks op tegen. Tegenwoordig heeft elke dag wel een thema of aandachtspunt.

Donderdag de 19de was het Internationale mannendag en tevens Wereld Toilet Dag (!!??!!)
Vandaag de 21ste is het Wereld Hallo Dag (Hoe verzinnen ze het?)

Maar terug naar de woensdag. Een stichting bij onze zuiderburen roept op om zoveel mogelijk kattenfoto’s te delen met de hashtag #catsforkids. Want de 243.000 beelden van poezen die elke dag onze Instagram overspoelen, zijn niets vergeleken met de 19 miljoen foto’s van seksueel kindermisbruik die dagelijks circuleren.

De oproep om massaal kattenfoto’s te delen is dus een symbolische actie om op een laagdrempelige manier aandacht te vragen voor de problematiek. „Als mensen vandaag een kattenfoto zien, staan ze hopelijk even stil bij het feit dat er voor die kattenfoto 78 beelden van kindermisbruik rondgaan”.
Lees hier eventueel meer >>>>>

Tja . . . ik vind het niet zo’n heel geslaagde actie van de Belgische organisatie. Welk weldenkend mens denkt bij een kattenfoto op Instagram aan sexuele uitbuiting van kinderen? Om met een kattenfoto aandacht te vragen voor het prbleem vind een ‘kattenhater’ ietwat ridicuul en absurd