5493 De overname in beeld

We zagen het donderdag jl. allemaal gebeuren op het NOS-Journaal en ’s avonds nog verschillende keren in de praatprogramma’s.

Fractieleider Azarkan van Denk is in de Tweede Kamer keihard aangevallen omdat hij het opnam voor een petitie waarin wordt opgeroepen om het beledigen van de profeet Mohammed strafbaar te stellen. De petitie werd twee dagen na de moord op de Franse leraar Paty opgesteld en 120.000 keer ondertekend.

Verschillende Kamerleden reageerden furieus. “Ik ben witheet”. zei CDA-Kamerlid Van Toorenburg. Zij zei dat Azarkan de vermoorde onschuld speelt. Zij noemde het “ziek” om twee dagen na de moord een oproep te doen om de reden voor die moord goed te praten. “Dit is een nieuw mes in de rug van die leraar.”

Tja . . . de dag nadat Azarkan op de grill was gelegd in de Tweede Kamer, kwamen de reacties los op social media.

Ik moest meteen denken aan het feit dat jaren geleden al iemand tegen me gezegd had dat allochtone leerlingen in zijn klas tegen hem zeiden dat ze ONS land t.z.t zouden overnemen. Een van de reageerders trok in zijn commentaar een gelijksoortige reactie  . . .

Wat doen die buitenlanders verdomme toch in ons parlement. En nu staan ze al ruzie te maken ook....in ONS parlement! Zover is het dus al gekomen. En denk maar niet dat ze eens ophouden hoor, nee ze gaan steeds verder met hier de dienst uit te maken. De overname in beeld