5490 Een vaccin en covidlampen

Begin van de week kwam er goed nieuws naar buiten m.b.t. het op korte termijn berschikbaar komen van een vaccin tegen het Covid-virus. Voor mij staat vast dat we begin volgend jaar ingeënt kunnen worden tegen het virus dat ons momenteel zoveel beperkingen oplegt.

Mijn broer stuurde mij  dinsdag een appje met de vraag wanneer we ingeënt worden. Ik heb hem geantwoord dat ik denk én hoop dat we in de eerste maanden van 2021 een vaccinatie kunnen krijgen.
We krijgen dan weer meer vrijheid en . . . we kunnen weer op vakantie.

Ook zag ik van de week dat er covidlampen zijn. In de kleedkamers van PSV in Eindhoven worden ze momenteel opgehangen.

PSV laat momenteel vijftien speciale lampen van Signify (het vroegere Philips Lighting) in de kleedkamers van het Philips Stadion en op trainingscomplex De Herdgang plaatsen. De club gelooft net als het Eindhovense bedrijf dat deze ‘Covidlampen’ kunnen helpen om de lucht te ontsmetten en daarmee verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Zet de lamp op de salontafel. Verlaat de woonkamer, het licht gaat aan en drie kwartier later is de kamer ‘coronavrij’. Het is een ‘superontsmetter’ die het voormalige Philips Lighting – nu Signify – al tientallen jaren maakt. Maar sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie krijgt het Eindhovense lichtbedrijf de lampen niet aangesleept, ondanks een grote productieverhoging.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . We gaan het virus te lijf met een vaccin en covidlampen