5487 Gematigde drinkers leven langer dan niet-drinkers

Ik kwam het bericht tegen op de site leefspiritueel.nl. Nederlands onderzoek laat zien dat gematigde drinkers langer leven dan mensen die niet drinken, stond er boven het bericht.

Ik ben niet zo’n man van allerlei onderzoeken. Elk onderzoek vindt wel iets en dat wordt dan met veel trompetgeschal in het nieuws gebracht. Maar dit was toch iets bijzonders omdat je bijna dagelijks hoort en leest dat met het drinken van een glas alcoholische drank  je leven al bekort wordt.

Het bericht begon dan ook met de tegengestelde verwachting: In tegenstelling tot wat je meteen zou verwachten, heeft een studie ontdekt dat het drinken van bier elke dag je kansen om de rijpe leeftijd van 90 jaar te bereiken enorm kan verhogen. Ja, je hebt het goed gehoord. Dit zou wel eens het excuus kunnen zijn waar je naar op zoek was.

Het onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Maastricht, ontdekte dat mannen die elke dag een half glas bier drinken 81 procent meer kans hebben om een tiende decennium in te gaan dan degenen die geheelonthouder zijn.

 “Onze analyses laten significant positieve associaties zien tussen alcohol en een lange levensduur bij mannen en vrouwen.”

Tja . . . wat moet ik daar nou op zeggen? Ik zeg maar niks, ik pak er nog eentje want . . . Gematigde drinkers leven langer dan niet-drinkers

via GIPHY