5481 Kerstmis 2020 kan gewoon doorgaan

Het virus heeft ons afgelopen zomer twee vakanties door de neus geboord. Onze jaarlijkse vakantie naar Portugal werd geannuleerd en onze vakantie met het hele gezin naar Andalusië in Spanje ging eveneens niet door.

Nu begint het er ook op te lijken dat ons traditioneel verblijf in Zuid-Limburg tijdens de kerstdagen ook op de tocht komt te staan. Wij hebben enkele maanden geleden gereserveerd voor vier dagen in het diepe zuiden van Limburg.

Gezien de huidige situatie en de berichten dat deze situatie nog wel zal aanhouden tot in december zijn onze vooruitzichten op een verblijf in Zuid-Limburg zeer twijfelachtig.

Op de vraag  ‘Wat betekent dat voor de manier waarop Kerst en Oud en Nieuw gevierd kunnen worden?’ antwoordde Van Dissel van Het RIVM in het weekend: “Wij willen eerst zien dat het daalt, en als we dat enige tijd zien dan kunnen we dit soort vragen beantwoorden. Dat blijft nu speculatief. Uiteindelijk hangt het er allemaal van af hoe mensen het oppakken en hoe men bereid is het te doen. Dat heeft ook invloed op hoe we er in de tweede helft van december in staan en wat dan nog de aantallen zijn.”

Er kan momenteel dus nog geen antwoord komen of ons verblijf in Zuid-Limburg wel of geen doorgang zal vinden. Nog even afwachten dus.

Een ding is vast en zeker getuige onderstaand bericht dat ik afgelopen week toegezonden kreeg: Kerstmis 2020 kan gewoon doorgaan