5479 Dit is voor een normaal mens niet te bevatten

Een deel van de ambtenaren die op het ministerie werkt, kreeg in de zomer al een bonus voor hun extra inzet vanwege de coronacrisis. Het bedrag van deze bonussen kon oplopen tot maximaal een maandsalaris, zo meldt RTL Nieuws. En dat terwijl het zorgpersoneel nog altijd wacht op haar extra tegemoetkoming van 1000 euro, een bedrag dat aanzienlijk lager is dan wat de ambtenaren kunnen krijgen.

Tja . . . Het is in en in triest en bovendien  pijnlijk dat zorgpersoneel nog altijd wacht op de coronabonus, terwijl de ambtenaren een soortgelijke bonus in de zomer al ontvingen. Het is onbegrijpelijk  dat ambtenaren van het ministerie van VWS hogere bonussen krijgen dan zorgmedewerkers. Dit is voor een normaal mens niet te bevatten.

Het verplegend personeel van de ziekenhuizen zit alweer volop in de tweede golf die op hen af is gekomen en dit terwijl zij nog maar amper  bekomen zijn van de eerste golf. Momenteel zijn de samenhorigheid en waardering (waar blijft het applaus? en waar blijven de spandoeken?) ver te zoeken. In de ziekenhuizen krijgen de medewerkers nu zelfs zowel met verbale als fysieke agressie te maken. Onbegrijpelijk. Dit is voor een normaal mens niet te bevatten.

Gelukkig hoeven wij (en ik hoop dat dat zo blijft) géén beroep te doen op verplegend personeel in een ziekenhuis. Maar mijn waardering  is net als bij de eerste golf ook nu zeer groot.

Voor de inzet, voor het werken onder moeilijke omstandigheden, voor de emoties die er aan te pas komen, krijgt het verplegend personeel van mij ‘een roos’. Het is een klein symbolisch gebaar, maar de waardering is groot.

via GIPHY