5474 Die moet naar een gesticht

Dinsdag was de column van Özcan Akyol in ons regionaal dagblad weer een schot in de roos. Hij schreef over de reactie van het Tweede Kamer lid van DENK, Azarkan.

Deze twitterde: 'Dit is raar. Onze premier staat ferm achter de vrijheid van meningsuiting, maar vindt de woorden van Erdogan onacceptabel. Je kan niet beide hebben.' Eerder had Rutte verklaard dat hij de Franse president Macron steunde. 'We staan achter de collectieve waarden van de EU. Vóór het vrije woord en tégen extremisme en radicalisering.'

Akyol rerageert oa. met : Als de partij van Azarkan de vrijheid van meningsuiting zo belangrijk vindt, moet ze eens naar Turkije reizen om te zien hoeveel onschuldige mensen daar worden vastgehouden in gevangenissen omdat ze er onwelgevallige ideeën op nahouden.
En hij eindigt de column met: Die moet naar een gesticht.

Dat nu iedereen begint te reageren is toch echt de schuld van Erdogan. Deze beweerde zondag dat moslims in Europa behandeld worden als de Joden voor de oorlog. Velen reageren op die uitspraak en Wilders uiteraad ook. Die noemt Erdogan een terrorist. En Erdogan doet dan weer aangifte tegen Wilders. Daarop wendt Mark Rutte zich in een intervieuw rechtstreeks naar Erdogan. De poppen zijn aan het dansen.
En ik ??? Ik eindig dit bericht zoals Akyol zijn column. Die moet naar een gesticht

via GIPHY