5468 Mondkapjes-leed

Het zal dadelijk half november als het verplichtend wordt om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimten nog wel erger worden. De misverstanden en gevolgen van het dragen van een mondkapje wel te verstaan.

Eerst hebben we maandenlang gewauweld over het nut van het dragen van een lapje voor onze neus en mond. Hele televisieprogramma’s werden ermee gevuld. Van Dissel hield als enige vol dat het geen enkel nut diende om een kapje te dragen en onze minister-president aapte Van Dissel na.
Toen onze regering weer terug was van vakantie en men zag dat de besmettingen toenamen riep men in de Tweede Kamer dat een mondkapje dragen noodzakelijk was. Mark Rutte draaide als een blad aan een boom en adviseerde met onmiddellijke ingang het dragen van een mondkapje in de publieke binnenruimten (dus overal behalve thuis of als je bij iemand op bezoek bent).
En toen begon de ellende . . .
Bijna dagelijks kwamen er appjes dat het ergens mis was gegaan. Berichten met . . . Mondkapjes-leed