5467 Geld stinkt wel

Een bekend Nederlands gezegde is: geld stinkt niet. En dat betekent dat alle manieren om aan geld te komen zijn toegestaan.

Maar in Brazilië denkt men daar nu heel anders over. Bolsonaro ontslaat senator na vondst cash tussen diens billen , stond er met grote letters boven het bericht.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft een van zijn bondgenoten in de senaat uit diens ambt gezet nadat de man door de politie was opgepakt met een grote hoeveelheid contant geld tussen zijn billen.

De federale politie hield senator Francisco Rodrigues woensdag aan tijdens een huisdoorzoekingsactie. Die vond plaats naar aanleiding van vermeend misbruik van overheidsgeld dat bedoeld was voor de gezondheidssector in de strijd tegen het coronavirus. Volgens het Braziliaanse blad Revista Crusoé probeerde Rodrigues zo'n 30.000 reais (ongeveer 4500 euro) te verbergen, waarvan een deel in zijn onderbroek. Volgens het blad zou een deel van het geld daarbij bevuild zijn geraakt.  Nieuwssite G1 citeert een ambtelijke bron die zei dat de aanblik van een "merkwaardig volume in het achterste deel van de kleding" van Rodrigues argwaan had gewekt.
Lees hier meer over het geld tussen de billen van de senator >>>>>

Tja . . . Er stond: ‘zou een deel van het geld daarbij bevuild zijn geraakt’. Dat kan maar een ding betekenen. Omdat het tussen  de billen van de senator zat, is voor mij in ieder geval duidelijk wat de oorzaak van de bevuiling was. Dus voor mij is er nu maar één conclusie: Geld stinkt wel