5466 We naaien onze eigen naad

Zowel vóór als nu tijdens de gedeeltelijke lockdown zijn er Nederlanders die zich NIET aan de opgelegde maatregelen houden om het coronavirus in toom te krijgen en te houden.

De excessen die eruit springen komen in het nieuws en worden uitvoerig besproken op de zenders van de NPO, RTL en SBS tot je er niet meer tegen kunt en de televisie uitzet. Iedereen heeft momenteel wel een mening over het virus en de bestrijding ervan.

Ondanks dat onze minister-president vroeg om niet steeds het randje van de regels op te zoeken gebeurt dat toch. Zelfs ONZE koning ging in de fout (nou ja foutje) en vloog naar Griekenland (en vlug weer terug).

Tja . . . als je een mooi vakantiehuis hebt op een plek waar de zon schijnt en je hebt maanden dagelijks kriskras door ONS land getourd om overal naar Jan en Alleman en hun problemen te luisteren, dan . . . ja dan kan ik me het levendig voorstellen dat – als je de mogelijkheid en de gelegenheid hebt om er ff tussenuit te trekken – dat je dat dan ook doet. Uiteraard heb je er (samen met je vrouw en kinderen) al weken naar uitgekeken.

Maar . . . er kwamen nogal wat reacties los over de reis naar de vakantiebestemming tijdens de huidige situatie. Ik neem het hem niet zo heel kwalijk. Hij heeft voor het vertrek de situatie volledig verkeerd ingeschat. Een foutje, maar het is hem en de zijnen vergeven.

Maar door dit voorval en de vele anderen in ONS land werd eens en te meer duidelijk dat . . . Wij onze eigen naad naaien.