5454 Dat had ik niet van Kees verwacht

Zijn gezicht sprak boekdelen. Je kon zien dat hij kwaad, zeer kwaad was. Hij zat maandagavond zijn beurt af te wachten in het programma Op1. En toen ie aan de beurt was, begin ie te spuien . . .

“Als ik de staatjes van het RIVM mag geloven is het besmettingsrisico in kerken heel laag tot nu toe door het strikt naleven van de maatregelen”

Hij meent dat kerken al grote offers gebracht hebben en veel maatregelen nemen om infecties te voorkomen. “Moeten wij nu de prijs gaan betalen omdat andere mensen met vliegvakantie of naar de kroeg gaan?”

,,Deze diensten hebben een sober karakter, ze gaan niet vergezeld van koffieontmoetingen vooraf of achteraf. Juist de strikte naleving van de richtlijnen en het ingetogen karakter van de diensten lijken in de praktijk van de afgelopen maanden heel weinig verspreidingsrisico op te leveren.”

Met zijn uitspraken kreeg Van der Staaij de wind van voren van o.a. Arts-microbioloog Jean-Luc Murk: “Er is vrijheid hebben en vrijheid pakken, en dit voelt niet solidair. Of het zo goed blijft gaan, als je met 600 man bij elkaar komt en gaat zingen, vraag ik me af.”

Van der Staaij  is vrijwel de enige die het voor de kerk opneemt. Hij bagatelliseert het besmettingsrisico in kerken.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . dat had ik niet van Kees verwacht.