5453 God regeert niet alleen, maar straft ook

Toen afgelopen zondag bekend werd dat de Hersteld Hervormde Gemeente in Staphorst die dag drie kerkdiensten hield in de dorpskerk waarbij steeds maximaal 600 mensen welkom waren en dat ze geen mondkapje hoefden te dragen en dat tijdens de dienst gezongen werd, was nagenoeg heel ONS land , op Staphorst na, verbolgen.

Hoe haalt men zoiets in zijn/haar hoofd om een dergelijke bijeenkomst te organiseren, als er flinke maatregelen zijn om het virus te beteugelen. De voorganger in Staphorst deed het af met: “Angst regeert niet. God regeert”.

Gelukkig werd op maandagmorgen al duidelijk dat minister  Grapperhaus had ingegrepen en dat kerkdiensten zoveel mogelijk digitaal worden gehouden en dat er maximaal 30 mensen bij elkaar mogen komen en dat er niet wordt gezongen.

Maar daarmee was voor mij de kous niet af, want ik vond de uitspraak van de voorganger geen steekhoudend argument. Daarom ben ik eens in de bijbel gaan bladeren en daar vond ik al gauw wat ik zocht:

Spreuken 27:12
Verstandige mensen beschermen zichzelf tegen gevaar,
maar onverstandige mensen zien geen gevaar en worden gestraft.

Tja . . . de voorganger in Staphorst kan deze spreuk in zijn zak steken en misschien volgende week in zijn (digitale) dienst gebruiken.

En . . . tegen die eigengereide en kortzichtige kerkgangers in Staphorst zou ik willen zeggen: “God regeert niet allleen, maar straft ook. “