5450 Alleen samen krijgen we corona onder controle

Het veelvuldige gebruik van mondkapjes in andere landen, de druk van de publieke opinie in eigen land, of zelfs een rechtstreekse oproep van zijn beroemde Amerikaanse evenknie Anthony Fauci: Jaap van Dissel blijft bij zijn standpunt.

Daags na het advies van het kabinet om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen, kon Van Dissel het niet laten om nog eens zijn EIGEN mening te ventileren. Mondkapjes hebben “een buitengewoon gering effect” op de pogingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, ventileerde hij voor de NOS-microfoon. Hij noemt het advies van het kabinet: ‘een politiek besluit’.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . dit is niet bevordelijk voor de strijd tegen het virus dat het RIVM en het kabinet tegengestelde meningen hebben. De burger wordt in verwarring gebracht. Een duidelijke, gezamenlijke communicatie is in deze van groot belang.
Het viel ons vrijdagmorgen – toen wij al vroeg in een kledingwinkel waren – op, dat het dragen van een mondkapje nog géén gemeengoed is, ondanks het advies van ONZE regering. Het zal nog wel even tijd vragen, voordat iedereen in ONS land de noodzaak ervan inziet.

Ennuh . . . tegen Van Dissel zou ik willen zeggen: Alleen samen krijgen we corona onder controle