5444 That’s the problem

Afgelopen zaterdag stond ONS regionaal dagblad bomvol met gerelateerde corona-virus-artikelen. Het gedrag van de Willem II-supporters, de houding van de Tilburgse burgemeester (die man, die buigt voor de ‘harde kern’ van de Willem II-supporters), de toename van het aantal besmettingen, het uitblijven van stevige maatregelen en het opvolgen van de geldende maatregelen vulden de weekend-editie.

Wat later op de dag las ik in een artikel  dat de baas van het RIVM bleef volhouden dat het dragen van een mondkapje naast de anderhalve meter afstand géén toegevoegde waarde heeft.

"De toegevoegde waarde van het mondkapje bovenop de anderhalve meter is gering. Kan het de anderhalve meter vervangen? Nee. Uit Noors onderzoek blijkt dat – gegeven de huidige mate van verspreiding van het virus – duizenden mensen een mondkapje moeten dragen om één besmettingsgeval te voorkomen.”

Tja . . . toch een opmerkelijke uitspraak, als je op de kaart van Europa ziet, dat maar een paar landen géén richtlijnen hebben m.b.t. het dragen van een mondkapje in het openbaar.

Maar . . . in hetzelfde artikel gaf Van Dissel aan dat ook het nog gebrekkige testbeleid niet het probleem is, maar ONS GEDRAG.

Tja . . . Ik sta volledig achter die uitspraak. Het niet opvolgen van de geldende maatregelen, het gedrag van de mensen . . . That’s the problem