5441 Blij met mijn bril

Brildragers lijken volgens een Chinees onderzoek minder vaak besmet te raken met corona dan mensen zonder bril. Het viel een Chinese arts op dat op de covid-afdeling van zijn ziekenhuis weinig brildragers werden verpleegd. Toen hij het ging uitzoeken bleek dat in zijn ziekenhuis 6 procent van de covid-patienten een bril droeg, terwijl dat in de regio onder de bevolking 30 procent is. Dat schrijft de New York Times.

Het kan zijn dat een bril werkt als een barrière en de ogen beschermt tegen het spatten van hoesten of niezen. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat brildragers minder snel in hun ogen wrijven met besmette handen.

Tja . . . het is maar een heel klein onderzoek en er mogen dus geen harde conclusies getrokken worden. Er kunnen ook allerlei andere factoren in het spel zijn. Maar toch. Of een bril wel of niet bescherming biedt tegen het coronavirus vind ik in deze niet zo belangrijk, want zonder die eventuele bescherming  ben ik toch blij met mijn bril