5439 Maurice krijgt Amerikaanse steun

Het CDC (Center for Disease Control and Prevention) – de Amerikaanse tegenhanger van het RIVM – kwam van de week met een opmerkelijke koerswijziging. Volgens het CDC is de rol van aerosolen bij de verspreiding van corona veel groter dan eerst werd gedacht. Aerosolen bestaan uit een wolk van grote  en kleine fijne druppels en druppelkernen. De kleine druppels en druppelkernen kunnen een grotere afstand afleggen en met name druppelkernen blijven langer in de lucht hangen.

“Men denkt dat dit de belangrijkste manier is waarop het virus zich verspreidt”, schrijft de CDC op haar website. “Er zijn steeds meer aanwijzingen dat druppels en zwevende deeltjes in de lucht kunnen blijven hangen en door anderen kunnen worden ingeademd en afstanden van meer dan 1,50 meter kunnen afleggen (bijvoorbeeld tijdens koorrepetities, in restaurants of in fitnesslessen).”

Toen ik het bericht gelezen had kon ik maar één ding constateren: Maurice de Hond roept al maanden dat aerosolen een belangrijke rol spelen in de verspreiding van het coronavirus. Op zijn site staan legio berichten met achtergrondinformatie hier over.

Tja . . . Maurice krijgt Amerikaanse steun.