5437 Over de heide van de Ullingse Bergen

Gisteren vertrokken we vanuit de Dorpsstraat in Sint-Anthonis voor onze wekelijkse wandeling. De route liep door bossen en over de heide van de Ullingse Bergen. We kwamen langs een vennetje en via veldwegen kwamen we in de buurtschap Ullingen. Daarna ging het via veldwegen weer naar de Dorpsstraat.

’s Morgens keek ik – voordat we vertrokken – nog even op de routekaart en toen . . . toen kreeg ik ineens een aha-erlebnis. ‘Die hebben we al een keer gelopen’, zei ik tegen mijn vrouw, ‘maar halverwege zijn we toen omgedraaid omdat we een zijpaadje niet konden vinden’.
Maar nu gingen we met een gerust hart op weg omdat ik de route nu ook als gpx-route op mijn iPhone had staan.

Het was prachtige daar op de Ullingse bergen en de uitgestrekte heidevelden. We genoten volop onder de warme herfstzon. Het allerlaatste stuk ging over een klinkerweg en daar was het wel heel warm in de volle zon na zoveel kilometers. Het was weer een PRACHTIGE wandeldag.