5434 Roeptoeter krijgt award

Dit jaar werd door FunX voor het eerst de Power Award uitgereikt. De prijs, die vanaf nu jaarlijks wordt overhandigd aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de doelgroep van de radiozender, ging naar Akwasi.

De rapper ( ja die Zwarte Piet tegen zijn hoofd wil trappen) ontving hem vanwege zijn rol in de strijd tegen racisme. De NPO-zender lichtte toe: „Normaal gesproken worden alle awards door het publiek bepaald, maar voor deze bijzondere award maakte FunX een uitzondering door er zelf eentje te geven aan iemand die het verdient. Ondanks alles dat hij over zich heen krijgt, geeft hij niet op en blijft hij doorgaan. En dat allemaal voor de good cause.”

Tja . . . De NPO vindt iemand die aantoonbaar strafbare dingen roept dus ‘een held’, schreef de columniste Angela de Jong

Alleen de medewerkers van de radiozender begrijpen waarschijnlijk waarom A. die Power Award verdient heeft. Er zijn in ONS land maar weinig mensen te vinden die de toekenning begrijpen. Ik in ieder geval NIET.

ON-BE-GRIJ-PE-LIJK, Roeptoeter krijgt award