5428 De nieuwe contouren

Na twee weken flink aanpoten worden in mijn achtertuin de nieuwe contouren al wat zichtbaar. De tuin moet zeer onderhoudsvriendelijk en onderhoudsgemakkelijk worden. Gezien de leeftijd van ‘de tuinman’ wordt hij ’80-plus-proof’ gemaakt. Heb al twee grote vakken nagenoeg leeg gehaald. De planten die ik op een andere plaats wil planten heb ik tijdelijk opgepot en ik vertroetel ze nu dagelijks. Het is de bedoeling dat links, rechts en achter in de tuin een strook ‘groen’ komt die weinig onderhoud vergt. De twee grote lege vakken worden opgevuld met split; misschien dat een mooie acer in pot het vak mag opsieren.

Het werk ligt nu even stil, omdat er aan een zijde een nieuwe schutting gezet wordt. Daar dit pas over een week of zeven gebeurt, hebben we ook nog tijd genoeg om een hoge en brede, drieendertigjare oude coniferenhaag te verwijderen.

Op onderstaande foto’s zijn ze al een beetje zichtbaar, de nieuwe contouren