5427 ‘Niet divers genoeg’

Een muurschildering die zeventig jaar geleden werd aangebracht op een muur van de universiteit van Rhode Island zal worden verwijderd omdat ultrawoke studenten hebben geklaagd en de universiteit op de klacht ingaat.
De muurschildering stamt uit 1954. WOII-veteranen hadden er geld voor bij elkaar gelegd; het werk (en hun studentenvereniging) diende ter nagedachtenis aan hun kameraden die nooit van de oorlog zijn teruggekeerd.

“Ik heb klachten ontvangen over de muurschilderingen die een zeer homogene bevolking uitbeelden, voornamelijk de personen die op de muur zijn geschilderd en afgebeeld, zijn overwegend wit en dat geeft niet weer wie onze instelling vandaag is”, aldus Collins van universiteit. “Sommige van onze studenten hebben zelfs met ons gedeeld dat ze zich niet op hun gemak voelden in die ruimte.”
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . het is toch God geklaagd dat een eerbetoon aan WOII-veteranen moet verdwijnen omdat er alleen witte figuren op staan. De universiteit had haar rug recht moeten houden en niet moeten zwichten voor een paar woki’s.

Dadelijk moet ONZE Nachtwacht ook nog uit het Rijksmuseum omdat er geen ‘zwarte mensen’ op staan.
Laat me niet lachen, de wokies vinden het ‘niet divers genoeg’