5426 Oit de Kunst

In de jaren 60 van de vorige eeuw toen ik mijn vrouw leerde kennen, kwam ik bijna twee keer per week in Helmond. Toen we trouwden en gingen wonen in onze huidige woonplaats kwamen we minder in de stad die destijds nagenoeg failliet was.

Onlangs waren we weer eens in de geboortestad van mijn vrouw. ’s Middags maakten we een kleine wandeling door de stad. We wilden de muurschilderingen, die momenteel aangebracht zijn en worden, bekijken. Tijdens de wandeling viel het me op dat de stad er veel verzorgder en aantrekkelijker uitziet. Kunstwerken sieren de binnenstad, pleinen zien er verzorgd uit, parken zijn fleurig en kleurig aangeplant. Een zeer groot verschil met ruim 50 jaar geleden.

De grote murals op de gebouwen en de Traverse zijn een aanwinst voor de stad. Het Helmondse carnavalsmotto 2020 is hier zeker van toepassing: ‘Oit de Kunst’.