5417 De R van levertraan

Elk jaar op 1 september heb ik er wat moeite mee. Het is dan weer 7 (= zeven) maanden wachten voordat we een maand zonder R hebben. En dat is een lange tijd. We moeten er maar weer het beste van zien te maken.

De herfst is in aantocht en het weer zal aanzienlijk anders zijn dan de afgelopen maanden. Misschien krijgen we nog wel een mooie nazomer.

De maandverwachting voor deze september laat periodes met koeler weer zien, maar ook dagen dat het flink kan nazomeren. Daarbij kan het 25 graden worden en is zelfs een tropische dag met 30 graden mogelijk. Hoe warm het precies wordt en hoe lang die nazomerperiodes duren is nu nog erg onzeker.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . die lichte aversie tegen de maanden met een R is misschien wel ontstaan tijdens mijn kostschooltijd. Vanaf 1 september moesten destijds een aantal medeleerlingen dagelijks een lepel levertraan tot zich nemen. Dat gebeurde ’s morgens vroeg in de refter. In een kast in de hoek, vlakbij het servettenrek, stond een fles en daar werden ook de lepels levertraan weggeslikt. Het stonk in die hoek ontzettend naar dat vettige goedje. Ik kan de reuk momenteel nog in mijn neusgaten terughalen. Wat een afgrijselijke stank.

Hier moet ik vandaag op 1 september vooral aan denken. De R zit weer in de maand, de R van levertraan