5413 Hij kon het werken niet laten

Het ontwerp van mijn ’80-plus-proof’ achtertuin begint steeds vastere vormen te krijgen. Elke keer kom ik weer een stapje dichter bij het definitieve plan. Er speelden allerlei ideeën door mijn hoofd. Maar gaandeweg het proces vielen eraf omdat ze te bewerkelijk zijn of omdat ze niet passen binnen het budget dat is gesteld.

Momenteel kan er nog niet zo heel veel gedaan worden omdat planten en struiken niet verzet kunnen worden. Over anderhalve maand is dat wel mogelijk.

Maar donderdag begonnen mijn handen toch weer te jeuken en heb ik een van de drie te vellen bomen uit mijn tuin verwijderd. Op de melodie van ‘Zij kon het lonken niet laten’ van Wim Sonneveld werkte ik een boom tegen de vlakte en zaagde deze in drie stukken. En steeds zong het maar door mijn hoofd: ‘Hij kon het werken niet laten’