5412 Of niet dan?

Het gebeurde onlangs op het strand van Sainte-Marie-la-Mer. Het strand waar destijds Vincent van Gogh schilderde en waar wij jaren geleden in de badplaats de kerk Notre-Dame-de-la-Mer hebben bezocht. De kerk is een belangrijk centrum van Mariaverering; meer specifiek de drie Maria’s (Saintes-Maries). In de crypte van de kerk staat het beeld van Zwarte Sara, patroonheilige van de Roma. Er zwierven tijdens ons bezoek nogal wat Roma-vrouwen rond het kerkgebouw, die onze hand wilden lezen en even later in het centrum aan het zakkenrollen waren.

Maar vorige week was er een gezin op het strand van het badplaatsje aan de Middellandse zee dat zich ergerde aan drie vrouwen met blote borsten. Het gezin haalde de gendarmerie er bij. Die vroeg de dames zich decenter te kleden.

Het ingrijpen van de Franse politie sloeg nergens op, want topless zonnen is niet bij wet verboden. De reacties op het bericht van de ingreep van de gendarmes waren legio. Zelfs de Franse minister  Gérald Darmanin, de nieuwe minister van binnenlandse zaken van Frankrijk, vindt dat vrouwen in Frankrijk topless moeten kunnen zonnen, als ze dat willen.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . ik ben het eens met de reacties en de Franse minister. De gendarmes hadden geen actie moeten ondernemen na het klagen van een preuts gezin. In Frankrijk moet men topless kunnen zonnen. Of niet dan?