5411 Onze eigen bubbel

Geef jongeren meer bewegingsruimte en scherm ouderen en kwetsbaren af 

Oud-VVD-senator Heleens Dupuis (75) is stellig: ,,Laten wij ouderen thuisblijven, als we daarmee jongere mensen de ruimte geven. Zij moeten de maatschappelijke processen op gang houden'', zegt de voormalig hoogleraar medische ethiek. ,,Ik vind dat logisch en goed verdedigbaar. Ook voor onze eigen bescherming is het beter als wij zo min mogelijk in de openbare ruimte komen.''

Bovenstaande stond maandag in de krant en op nieuwssites te lezen. De volgende dag kopte ons regionaal dagblad met: Corona: ouderen gaan contacten nog uit de weg

Veel minder positieve tests bij 60-plussers
Ouderen lijken zichzelf te beschermen tegen het oplopen van het coronavirus. Uit onderzoek blijkt dat ze nog steeds weinig mensen in hun buurt laten komen, in tegenstelling tot jongeren.

Tja . . . en zo is ’t, dacht ik. Wij hebben géén behoefte aan een opgelegde sociale bubbel of een ouderenbubbel. Wij – mijn vrouw en ik –  zorgen voor onszelf en nemen onze verantwoordelijkheid. Wij houden ons (als anderen dat tenminste toelaten) aan de anderhalve meter-maatregel. Wij vermijden drukke plekken, samenkomsten en gaan contacten uit de weg. Wij wachten thuis op een vaccin, wij maken onze eigen bubbel.