5410 Werken i.p.v. wandelen

Omdat men zondagavond in het weerbericht liet zien en horen dat het maandag nogal buiig weer zou zijn, hadden we besloten om op onze wekelijkse wandeldag NIET te gaan wandelen.

Daarom trok ik maandag na het eerste buitje mijn werkplunje aan en ging naar buiten. Ik begon met het schoonmaken van de dakgoten, want verleden week met die hoosbuien hadden we gezien dat ze het regenwater niet konden verwerken. Nogal wat emmers zand en bladeren heb ik uit de goten van ons en de buren geschept. Omdat de regen niet echt doorzette – er vielen af en toe maar wat druppels – toog ik daarna naar mijn achtertuin.

Omdat ik een tijdje geleden besloten heb om mijn achtertuin ’tachtig-plus-proof’ te maken, was er nog wel wat werk te verrichten. Ik wil voorkomen dat ik in de toekomst snoeiwerk moet verrichten waarbij ‘halsbrekende toeren’ moeten worden uitgehaald. Daarom worden alle struiken teruggesnoeid tot manshoogte, zodat ik staande naast de struik het nodige snoeiwerk kan verrichten. De drie bomen zullen van de herfst / winter het loodje leggen. Wellicht dat we de haagbeuk nog van de ondergang kunnen redden als we hem op een ordentelijke manier kunnen kortwieken.

Maandag heb ik een container en vijf volle vuilniszakken snoeiafval geproduceerd. In één hoek van de tuin hebben een aantal struiken een nieuwe look gekregen.

Een volgende keer gaan we verder met . . .  Werken i.p.v. wandelen