5402 Zielige jonge Marokkanen

Jongeren hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag zowel Den Haag als Utrecht volkomen geterroriseerd met rellen en opstootjes. Hierbij werden vuurwerkbommen gegooid, brandjes gesticht, ruiten ingegooid, auto’s in de fik gestoken, agenten belaagd en bekogeld met stoeptegels, werd er gescholden, gespuugd, bedreigd, gevandaliseerd.

Jongerenwerkers hadden op zaterdag in de krant wel een verklaring voor het gedrag. Jongeren vervelen zich, missen structuur, missen school, kunnen niet terecht in het zwembad, voelen zich niet welkom op de stranden en jongeren kunnen niet op vakantie naar het land waar hun ouders vandaan komen.

Mijn  kleinkinderen vervelen zich soms ook, kunnen ook niet op vakantie en missen de school ook; maar zij gaan niet . . . Idd. En als ze het wel zouden doen (maar dat is een imaginaire gedachte) zouden ze stevig tot de orde geroepen worden.

Ik had hier graag het Briefje van Jan: Aan de ‘jongeren’ van zaterdag jl op The Postonline afgedrukt, maar dat mag niet, dat zou plagiaat zijn. Daarom moeten jullie het briefje HIER maar lezen.

Het is toch godgeklaagd dat jongerenwerkers in ONZE steden het opnemen voor degenen die zich zo misdragen, want ze hebben het toch zo moeilijk, ze vervelen zich ZO.

Tja . . . en het ergste van alles is dat zo op scooters rondrijden en willen laten zien wie de baas is. Ze rijden rond met een wapperende Marokkaanse vlag die zielige Marokkanen