5401 Dolende Van Dissel

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is bezig met het opstellen van regels die het voor de overheid makkelijker maken om bij dreigend drinkwatertekort beperkingen op te leggen aan huishoudens en bedrijven.

Het RIVM adviseert om waarschuwingen en zelfs boetes uit te delen. Dat zou dus kunnen betekenen dat je dan een boete krijgt als je je privézwembadje vult tijdens een hittegolf. Ook het wassen van je auto of het sproeien van je tuin kan dan wel eens een paar centen gaan kosten.

Het advies over de boetes dat het RIVM gaf wordt volgens een woordvoerster van het ministerie niet overgenomen.

Tja . . . ik begrijp wel dat met een recordhitte zoals we die vorige week gehad hebben het water niet aan te slepen is.

Toen ik het bericht las moest ik aan iets heel anders denken, dan aan een eventueel drinkwatertekort.

Ik moest denken aan wat Maurice de Hond schreef daags na de briefing in de Tweede Kamer door Jaap van Dissel van het RIVM.

Als je gisteren de ontwikkelingen in de Tweede Kamer en op televisie goed volgde, zag je het demasqué van Van Dissel. Hij lijkt het contact met de werkelijkheid volkomen kwijt te zijn. Daarnaast kon je gisteren ook zien dat zowel Van Dissel als de GGD het begrip “wetenschappelijk” compleet om zeep helpen. En dan te bedenken dat ons Coronabeleid vooral bepaald wordt door Van Dissel en zijn kompanen.
Lees hier het artikel van De Hond: Dolende van Dissel

Ik heb dinsdag de briefing voor een heel groot deel live op tv bekeken. Ook heb ik het lange betoog van Maurice de Hond gelezen. En ik moet concluderen dat Maurice op vele punten gelijk schijnt te hebben.

Ik begrijp daarom wel dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het advies van het RIVM met betrekking tot het opleggen van boetes bij het vullen van een badje tijdens een hittegolf niet opvolgt, want aan het hoofd van het RIVM staat een Dolende Van Dissel