5398 Daar is toch niks mis mee

Horecagasten moeten vanaf deze week hun contactgegevens achterlaten als zij een café of restaurant willen bezoeken. Daarnaast wordt reserveren voor het terras of restaurant weer verplicht.

De maatregel zou botsen met de privacywetgeving en de horeca-ondernemers vinden dat er momenteel teveel naar hen gewezen wordt.
Lees hier meer >>>>>

Maar het is een feit dat je op een terras of in een restaurant toch wat dichter op elkaar zit en het besmettingsgevaar groter is dan wanneer je gewoon thuis blijft en niet buiten de deur drinkt en eet.

Vorige maand tijdens ons verblijf in Zwitserland hadden wij ’s morgens al een tafel gereserveerd in een restaurant waar we ’s avonds gingen eten. Toen we ’s avonds gezeten waren (netjes van de andere tafel afgeschermd met een plastic scherm) vroeg de ober ons een formulier in te vullen met onze contactgegevens.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik weet niet waar het formulier nu is. Tot op heden hebben wij NIETS vernomen uit Zwitswerland. En . . . ik verwacht dat we ook niets meer zullen horen.

Afgelopen dinsdag was ik voor controle in het ziekenhuis (met mijn oog is alles goed). Na afloop dronk ik nog ff een kopje koffie in het ziekenhuisrestaurant in afwachting van de komst van de streekbus. Voordat ik het restaurant in mocht, diende ik eerst mijn naam en telefoonnummer te noteren in ‘een coronalogboek’. Uiteraard deed ik dat.

Tja . . . ff naam en telefoonnummer doorgeven, daar is toch niks mis mee

Datum
Naam
Tel. nummer