5391 In vol ornaat

In Lier (B) neemt een handvol inwoners aanstoot aan een spandoek dat al geruime tijd aan de gevel van een plaatselijk museum hangt en die een kunsttentoonstelling aanprijst. Er staat een vrouw op in vol ornaat, frontaal gefotografeerd en met alleen een bloemenkrans op haar hoofd.

Zoveel bloot vinden een paar Lierenaren hoogst ongepast. Ze hebben het stadsbestuur gevraagd om de affiche te verwijderen. De affiche trekt te veel de aandacht en kan tot ongevallen leiden, redeneren ze. Want automobilisten zouden al te zeer worden afgeleid door al dat vrouwelijk naakt.
Lees hier meer >>>>>

Het stadsbestuur zegt dat het spandoek valt onder de noemer artistieke vrijheid en deelt mee dat men ook afgeleid kan worden door een vrouw in minirok. En zo is ’t.

Maar . . . een minirok is nog altijd iets anders dan een vrouw ‘in vol ornaat’.

FOTO: Overgenomen  van het Nieuwsblad