5390 Een succubus, een heks

De Britse Amethyst Realm beweerde onlangs dat ze niet langer met mannen naar bed gaat, omdat ze nu wilde nachten beleeft met geesten.

De jonge vrouw liet weten dat ze in tien jaar tijd seks heeft gehad met maar liefst vijftien verschillende geesten en dat ze sinds ze de liefde bedrijft met geesten geen seks meer heeft met mannen. Ze vertelde: “Daar ben ik tien jaar geleden mee gestopt, toen mijn verloofde me een keer betrapte met een geest. Ik geniet nu volop van de spirituele lust, dus aan menselijke intimiteit heb ik op dit moment geen behoefte.” Ook is de vrouw ervan overtuigd dat een geest haar ook zou kunnen bezwangeren.

Volgens onderzoekers zouden de gevoelens die Amethyst heeft kunnen ontstaan door slaapverlamming, hierdoor kun je namelijk gaan hallucineren. De vrouw wil van geen slaapstoornis weten, volgens haar gaat het om liefde.

In de eerste regel van dit bericht staat ‘onlangs’, maar het schijnt dat het bericht dat ik enkele dagen geleden onder ogen kreeg al meer dan drie jaar oud is. Daarom ging ik eens op onderzoek uit en  toen bleek dat ‘sex met geesten’, ‘sex with ghosts’ een verschijnsel is dat al door velen beschreven is.

Incubus (van het Latijn incubus: nachtmerrie, en incubare:liggen op) is de naam die in de middeleeuwen werd gegeven aan een mannelijke demon die vrouwen in hun slaap zou bezoeken. Deze gemeenschap zou dan geleid hebben tot de geboorte van heksen, demonen en misvormd nageslacht. De vrouwelijke tegenhanger is de succubus.

In de Bijbel komen vlak voor de zondvloed gevallen engelen naar de aarde om seksueel contact te hebben met de dochters der aarde. Deze figuren kunnen als incubi worden beschouwd omdat hun contact leidde tot de geboorte van Nephilim (giganten).

In  de Heksenhamer  (Handboek voor de heksenjacht) staat een passage over het geslachtsverkeer tussen heksen en de duivel. De geslachtsgemeenschap werd daarin als iets walgelijks voorgesteld en als de manier waarop de erfzonde werd doorgegeven. Alleen mindere duivels moesten dit vieze werk opknappen. Omdat duivels alleen maar over een aangenomen, luchtachtig lichaam konden beschikken, konden uit het geslachtsverkeer tussen een vrouw en een (mannelijke) incubus geen kinderen voortkomen. Daarom bezocht volgens Thomas van Aquino een (vrouwelijke) succubus een man, die onvrijwillig zijn zaad af moest staan. Dit werd door de succubus opgevangen en aan een incubus gegeven. Deze bracht dat in bij een heks die vrijwillig en wellustig meewerkte. Hierdoor zou een nieuwe generatie heksen ontstaan.

Tja . . . misschien is die Britse vrouw aan het begin van dit bericht wel een succubuseen heks . . .