5389 Rondje Olland

Voordat de zomerhitte de komede dagen weer in ONS land  is, trokken we gisteren nog snel een keer onze wandelschoenen aan. Dit keer hadden we een route gekozen doe wat dichter bij huis lag. Ons start- en eindpunt lag gisteren in Liempde. De tocht voerde ons om het dorpje Olland, gelegen in ONZE gemeente.

Het eerste deel van de route liep evenwijdig aan het Duits Lijntje, het tweede deel liep door de Geelders. Het gebied bestaat uit hakhoutwallen, loofbos met dreven, populierenbosjes, heide, grasland en akkers. Het derde deel liep langs maisvelden en over onverharde wegen met populieren. Het vierde, laatste deel liep dwars door het centrum van Olland. Omdat ik me verkeken had op de afstand van het hele rondje besloten we om na ruim 7 km een verkorte route te nemen. Gelukkig liepen we vaak in de schaduw van de Canadassen en was het een aangename wandeling op deze mooie zomerdag.