5387 Ik heb ginne hond

Honden kunnen al na enkele dagen training mensen identificeren die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Dat zeggen onderzoekers van een universiteit in Hannover, die samenwerken met de Duitse strijdkrachten.

Acht honden van de Bundeswehr kregen gedurende een week speciale training op een militaire basis in Ulmen (Noordrijn-Westfalen). Het lukte de dieren daarna in veel gevallen het virus te identificeren in het speeksel van mensen. De meer dan duizend monsters zouden in 94 procent van de gevallen correct zijn geïdentificeerd.

“We denken dat dit komt doordat de stofwisseling in de lichamen van zieke mensen compleet verandert”, zegt een van de wetenschappers.

Tja . . . toch gemakkelijk zo’n hond. Hoef je de GGD niet te bellen, hoef je niet langs de teststraat en hoef je niet in spanning op het verlossende telefoontje te wachten.

Ik moet dat eventueel allemaal wel, want . . . Ik heb ginne hond