5383 Dongen – Oosterhout v.v.

Gisteren trokken we onze wandelschoenen (und meine neue Schweizer Wanderhose) weer aan om een vervolg te maken van het Hertogenpad. Ons startpunt lag dit keer in Dongen en het keerpunt lag bij de Seterse Hoeve in Oosterhout. De route voerde ons grotendeels door het bosgebied ‘Baronie Dorst’. Het was er rustig en alles was vlak in tegenstelling met de wandelingen die we een kleine twee weken geleden hebben gemaakt. In de bossen kwamen we Het Geregt Oosterhout tegen; een plek waar vroeger recht werd gesproken en recht werd gedaan. Drie palen op een heuveltje geven de plaats aan waar vroeger een galg gestaan zou hebben.

Dit was de laatste route van het Hertogenpad voor ons. De aanrijroute wordt te lang voor het aantal kilometers dat we lopen. We gaan op zoek naar een andere route.