5381 Drie simpele maatregelen

Op de voorpagina van ons regionaal dagblad stond afgelopen vrijdag een paginagroot mondkapje afgebeeld. De discussie over het gebruik van een mondkapje is – nadat het aantal besmettingen weer toegenomen is – flink opgelaaid.

Door onze korte vakantie in Zwitserland waren de perikelen rond het coronavirus bij ons helemaal weggeëbd. Maar terug in ONS eigen land werden we door de berichtgeving in de media weer volop met de neus op de feiten gedrukt.

Ik loop niet meer zonder mondkapje op een drukke of minder-drukke supermarkt binnen. Er zijn momenteel teveel mensen die de regels aan hun laars, sneakers of slippers lappen.

Van de week werden we nog eens door een studie van de universiteit van Utrecht er op gewezen dat we met drie simpele maatregelen een nieuwe uitbraak kunnen voorkomen.

Handen wassen, mondkapjes dragen en afstand houden, daar is al veel leed mee te voorkomen, zo blijkt uit een model van de Universiteit Utrecht. 
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . het is toch niet zo moeilijk dacht ik. Handen wassen, afstand houden en wellicht binnenkort ook met een mondkapje op de deur uit. Het zijn toch maar drie simpele maatregelen.