5372 Wat een dag !!!

Op de zaterdag – onze laatste dag alweer – op de Alp scheen de zon volop toen we opstonden. Na het ontbijt gingen we naar de Mariakapel voor een fotosessie op de bankjes in de zon en . . . Voor het fantastische uitzicht. De alpentoppen genoten net als wij van de warme zon. Daarna ging het genieten gewoon door op een zonnig terras met een kopje espresso. Wat is het toch mooi en goed in Wallis.

Na de lunch gingen we richting van een van de vele gondelbanen die er op de Aletsch Arena zijn, want we wilden de beroemde Aletschgletscher van dichtbij bekijken. Bij de kassa aangekomen vroeg ik aan de man achter het loket met wieviel personen we in de gondel konden. Zijn antwoord was op zijn Zwitsers kort en krachtig: ‘Ocht’. In de gondel gezeten moesten we nog om dat antwoord lachen. De gondel bracht ons van 1950 m naar 2647 m. Het was een zeer bijzondere ervaring, waarbij we niet uitgekeken kwamen. Wat een vergezichten, wat een rotspartijen, wat een mooie ervaring. Boven aangekomen liepen we langs de eeuwige sneeuw tussen de rotsen naar het uitkijkpunt. En daar lag ie de beroemde Aletschgletscher. Wat een natuurverschijnsel. Toen we alles goed in ons opgenomen en gefotografeerd hadden dronken we op  het winderige, frisse terras nog wat en gingen we weer naar beneden met een zeer bijzondere En onvergetelijke ervaring rijker.

Met al die indrukken in ons hoofd liepen we in de warme zon naar beneden naar het chalet. De avond stond in het teken van opruimen en inpakken, want zondagmorgen rijden we weer naar huis.
Tja . . . Wat hebben we genoten en gisteren al helemaal. Wat een dag !