5366 Een witte auto

Ik ben de afgelopen dagen niet de enige geweest die zich geërgerd heeft aan het weghalen van ‘de gaper’ bij een drogisterij in A’dam. Er verschenen hier en daar nogal wat berichten over het gedram van enkele linkse activisten die overal racisme in schijnen te zien.

Op mijn bericht daarover kan men niet reageren; ik heb al heel lang geleden ervaren dat men dan onterecht een heleboel shit over zich heen krijgt. Deze keer zag ik aan reacties bij andere berichten dat er ontzettend veel mensen het hartstikke beu zijn dat momenteel nagenoeg alles aangemerkt wordt als racisme.

Zo werd ik opmerkzaam gemaakt door iemand die opmerkte dat zijn oma vroeger altijd een bepaald kinderlied voor hem zong en dat hij dat nu niet meer hardop durft te zingen voor zijn kinderen.

Een ander schreef dat hij nog een mooie gietijzeren spaarpot had. Enig speurwerk leverde op dat er vele variaties zijn, die binnenkort wel omgesmolten zullen moeten worden.

Een andere  was bang dat er de komende tijd veel zwart en bruin uit het straatbeeld zal verdwijnen, te beginnen met zwarte auto’s. Tis toch ABSURD dat mensen al zulke gedachten hebben.

Tja . . . Ik eindig nu met al die treurnis en kijk naar buiten en zie gelukkig . . . een witte auto