5361 De master bedroom

Vijf dagen per week kijken wij rond de klok van vijf uur naar het Engelse TV-programma ‘Escape to the country’ – ‘Droomhuis op het platteland’ op SBS6. In het programma is een echtpaar op zoek naar een huis op het platteland in een van de Britse graafschappen. De format van het programma is duidelijk. Eerst komen de wensen en het budget van de huizenzoekers aan bod. Daarna worden drie huizen bezocht en tussen de zoektocht door wordt er ook nog wat informatie gegeven over de streek waar de huizen staan.

Het bezoek aan het te bezichtigen huis loopt volgens een vast stramien. Uiteraard komen ze ook altijd in de ‘master bedroom’ terecht. Wij zijn altijd benieuwd of de kijkers aan het eind van het programma ook koper zijn.

Naar het schijnt zullen de makers van het programma een aanpassing moeten aanbrengen in het succesvolle programma.

 De term ’master bedroom’ moet in de ban. Dat vinden tientallen makelaars in Engeland die de aanduiding voor de hoofdslaapkamer niet langer willen bezigen vanwege de toespelingen die het zou hebben op seksisme en slavernij. In plaats van ’master’ zullen ze de kamer voortaan aanprijzen als ’primaire’ of ’belangrijkste’ slaapkamer, meldde Mail Online. De verandering vloeit voort uit de politieke correctheid en een verandering bij de huizenzoekers in Londen.

Edward Heaton, van makelaarsbureau Heaton and Partners, is tegen de ommezwaai en noemt het schrappen van de term master ’belachelijk’. „Er wordt nu van ons verwacht dat we onze geschiedenis en ons erfgoed negeren om een luidruchtige minderheid te kalmeren.”
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Politieke correctheid, laat me niet lachen. Een zeer kleine minderheid dicteert momenteel wat de meerderheid allemaal dient te doen en dient te laten. ABSURD.

Zo las ik zaterdag in dit verband in het Briefje van Jan  – Aan Geert Wilders o.a. het volgende:

Wat we in en na maart 2014 hebben zien gebeuren, vertoont grote gelijkenis met wat er momenteel rond ‘racisme’ gebeurt. Er is een incidentje en vervolgens wordt alles en iedereen (media, politici, BN’ers) in stelling gebracht om er een agenda doorheen te drukken. De gewelddadige dood van een draaideurcrimineel in Amerika moet leiden tot het herschrijven van onze vaderlandse geschiedenis en miljarden aan herstelbetalingen.

Tja . . . zo gaat het er momenteel aan toe in ONS land en trouwens ook in Engeland. Want daar maken een paar politiekcorrecte makelaars zich nu heel erg druk over  . . . de master bedroom.