5355 De viroloog en de opiniepeiler

In wat vooraf aangekondigd werd als een stevige clash waren opiniepeiler Maurice de Hond en nestor-viroloog Ab Osterhaus het opvallend vaak eens. De belangrijkste conclusie na een uur debatteren op radiozender BNR over het coronavirus: er moet vanuit het RIVM en de landelijke overheid méér aandacht komen voor ventilatie.
Lees hier meer >>>>>

Maurice de Hond krijgt nagenoeg géén poot aan de grond in ONS land wat betreft zijn mening, kennis en expertise over het gedrag van aerosollen en het ventileren.
Hij wordt door het RIVM, de beleidsmakers en de omroepen genegeerd. Afgelopen weekend mocht hij in de regionale dagbladen zijn zegje eindelijk doen. Ik volg Maurice al een tijdje op zijn webite maurice.nl. Ik vind zijn analyses heel interessant en heel duidelijk. Maar . . . ik kan niet beoordelen of hij het bij het rechte eind heeft.

Het is daarom des te opmerkelijker dat een viroloog, Ab Oosterhuis, het veelal eens is wat betreft het verhaal van De Hond over de aerosollen en het ventileren. Ab Oosterhuis is ook kind aan huis bij het tv-programma Op1 en ik hoor hem daardoor vaak. Hij is het vaak eens met bepaalde stellingen, maar aan het eind van het liedje geeft hij er toch altijd weer een bepaalde (eigen) draai aan.

Ik vind het mooi en bijzonder dat ze het nu eens zijn de viroloog en de opiniepeiler.