5352 Helmond ZO

In 1963 ontmoette ik een verpleegstertje dat werkte bij ons  in het plaatselijke St.Josephziekenhuis. Ik leerde ze al snel veel beter kennen en hoorde dat ze uit Helmond kwam. Het voormalige verpleegstertje is inmiddels al ruim 53 jaar mijn vrouw.

Eenieder begrijpt dat Helmond daardoor een bijzondere plaats bij mij inneemt. De stad Helmond heeft verder op mij niet zoveel aantrekkingskracht. Ik kwam destijds alleen maar in Helmond omdat mijn vrouw en haar ouders daar woonden. Jaren terug schrok ik van de Heistraat en omgeving en was zeer verbaasd over de verloedering die daar had plaatsgevonden.

Helmond wordt ook vaak afgeschilderd als een plaats waar veel mensen wonen die te lui zijn om te werken. Of dat werkelijk ook zo is, kan ik niet beoordelen. Ik weet wel dat er veel moppen rondgaan die over ‘dat probleem’ gaan.

đŸ˜‰ Een baas tegen zijn Helmondse werknemer:
Jij praat langzaam,
jij loopt langzaam,
jij werkt langzaam,
is er dan niks dat jij vlug doet?
Helmondse werknemer tegen baas:
Ja, vlug muug worre!

đŸ˜‰ In Helmond hebben ze pas sinds kort kennis gemaakt met een voor hen onbekende huidziekte.
Namelijk eelt.

Momenteel is Helmond in het nieuws vanwege jongeren die aan het rellen zijn geslagen. Vrijdagavond ging heel Helmond zelfs op slot om rellen te voorkomen. De rellen bleven echter uit omdat de mensen naar binnen gingen vanwege hevige regen- en onweersbuien.

Tja . . . Helmond, een stad om niet te vergeten. Ik vraag me echter wel af of er nu nog veel vraag is naar de sticker: Helmond ZO