5351 Ietwat tegenstrijdig

Op de beoordeling van mijn medische situatie door het CBR staat dat ik rijgeschikt ben voor een drietal voertuigen. Maar daarvoor gelden wel voorwaarden. Ik dien tijdens het rijden een bril of contactlenzen te dragen.

Ik draag al vele jaren een bril; en ik was niet van plan om deze voordat ik in mijn auto stap af te zetten.

Maar . . . toen ik van de week bij een plaatselijke fotograaf binnenstapte en vroeg of zij een pasfoto voor de verlenging van mijn rijbewijs wilde maken, was het eerste wat ze zei: ‘Gaat u daar maar zitten en zet uw bril maar af!’ Ze legde ook nog uit waarom ik dat moest, want bij het scannen van een foto  met bril zouden er problemen kunnen ontstaan. Ik heb dat allemaal voor waar aangenomen en liet haar de pasfoto (zonder bril) maken.

Donderdag a.s. kan ik mijn nieuwe rijbewijs afhalen en daarop sta ik afgebeeld zonder bril, maar . . . maar als ik in mijn auto stap dien ik mijn bril wel op te hebben en . . . op te houden.

Tja . . . toch merkwaardig en . . . ietwat tegenstrijdig.