5350 Eine Stange Wasser in die Ecke stellen

Stange Wasser in die Ecke stellen. Eine humoristische Umschreibung für den Vorgang des Urinierens. “Jungs, mein Bier muss wieder raus! Ich geh mal eben ‘ne Stange Wasser in die Ecke stellen!”

In het weekend las ik het bericht: 6 openbare toiletten in Amsterdam? Veel te weinig, vindt de Rekenkamer Metropool Amsterdam op basis van onderzoek. En je kunt ze ook niet goed vinden.

De rekenkamer deed dus wc-onderzoek en vond 56 openbare toiletten in Amsterdam, waarvan er 50 geschikt zijn voor mensen met een fysieke beperking. „De gemeente gaat uit van twaalf openbare rolstoeltoegankelijke toiletten. Dit komt omdat de gemeente ‘openbaar’ gelijkstelt aan ‘in beheer van de gemeente’.
Lees hier meer >>>>>

Een paar dagen later las ik Vrouwen op stadhuis Amsterdam mogen nu ook naar het urinoir

In haar ijver ’inclusief’ te zijn heeft de stad Amsterdam urinoirs opengesteld voor vrouwen en genderneutraal gemaakt. Boven de ’pisbakken’ bij de personeelskantine hangt nu een plakkaat dat ze ook door de andere sekse gebruikt kunnen worden, meldt verontwaardigd Forum duo-raadslid Adrien de Boer.  Hij geeft aan dat hij nog geen vrouwen met plastuit naast zich gezien heeft bij het urinoir.

Tja . . . dit gaat wel erg ver om urinoirs genderneutraal te maken. Dit vind ik een beetje doorgegeslagen. Maar . . . vrouwen kunnen nu in Amsterdam voortaan ook zeggen: Ik ga ff eine Stange Wasser in die Ecke stellen . . .