5346 Anti-verveelpakket

De inwoners van Asse (ten westen van Brussel in Belgie) die ouder zijn dan 75 jaar ontvangen de komende dagen hun eigen ‘anti-verveelpakket’. Het pakket moet hen helpen om de eenzaamheid in coronatijden te helpen verdrijven.

In het pakket zitten: een puzzelboek, een schriftje om in te schrijven, een kleurboek voor volwassenen om de fijne motoriek te oefenen, een set potloden, een doosje snoep, een spel kaarten, muntjes en een balpen.

“We bieden het pakket aan in een handig, gekleurd zakje dat nadien ook als boodschappentas kan gebruikt worden”, vertelt Miel Saerens, de schepen die bevoegd is voor sociale zaken. “Het pakket omvat concreet dus een aantal toffe spulletjes waarmee de oudere mensen hun tijd kunnen doorbrengen.”
Lees hier meer >>>>>

En de 2.500 anti-verveelpakketten kosten 30.000 euro

Tja . . . Het lijkt veel op een Belgenmop, maar het gebeurt echt daar in de buurt van Brussel.

Eenzaamheid los je toch niet op met wat schrijfgerei. Trouwens ik zou me gruwelijk beledigd en gefrustreerd voelen als ze mij een schriftje, een balpen, wat potloden en een doosje snoepjes kwamen aanbieden in een zogenaamd anti-verveelpakket.