5334 De Moer – Gageldonk v.v.

Omdat het weerbericht aangaf dat de temperatuur flink onder de 20 graden zou liggen, gingen we gisteren weer op pad. We reden weer naar De Moer; maar nu liep de route in westelijke i.p.v. oostelijke richting, zoals een week eerder.

Het gebied Huis ter Heide lieten we zowel figuurlijk als letterlijk links liggen en liepen naar de bossen van het Galgeneind. Toen we dat gebied binnen wilden gaan lagen er midden op het pad een stel grazers met hun kalveren. Wij volgden het advies van Natuurmonumenten op en liepen er in een wijde boog omheen. Toen we het prachtige dennenbos uitliepen lagen daar een flink aantal vennen voor ons. Het Moerven was het grootste en had een slingerende knuppelbrug. De andere vennen (Rauwe Vennen) waren veel kleiner.

Aangekomen bij het gehucht Gageldonk aten we – gezeten op een omgevallen boom en in de verte de contouren van Tilburg- ons lunchpakket op en liepen dezelfde PRACHTIGE route terug.