5325 De Moer – Kaatsheuvel v.v.

Gisteren – op die mooie Tweede Pinksterdag – trokken we er weer op uit. Het startpunt van de route lag gisteren in De Moer; we liepen nu naar Kaatsheuvel. We vertrokken al vroeg om de warmte voor te zijn. We parkeerden onze wagen achter de kerk in De Moer en begonnen van daaruit aan onze tocht. Deze voerde grotendeels langs en door het Landgoed Huis ter Heide. Prachtige bossen en heidevelden. Door de droogte waren nogal wat bospaden aan de rand van het bos vanwege het droge mulle zand moeilijk begaanbaar. Maar tegen lunchtijd waren we in Kaatsheuvel en aten we in de schaduw van enkele reusachtige beukenbomen ons lunchpakket op.

Op de terugweg werd het steeds warmer en concludeerden we dat (nu de metereologische zomer is begonnen) we beter op reces kunnen gaan en onze wandelschoenen pas weer te voorschijn halen als de dagtemperaturen ruim onder de 25 graden zijn.

Het was weer een prachtige route en enpassant passeerden we op het eind van onze route een terras . . . waar weer mensen zaten te genieten.