5322 Tegenstrijdig

Een in China ontwikkeld vaccin lijkt veilig en kan mensen beschermen tegen coronavirus, meldden onderzoekers volgens de New York Times.

De eerste test werd uitgevoerd door onderzoekers van verschillende laboratoria en omvatte 108 proefpersonen tussen de 18 en 60 jaar. Degenen die een dosis van het vaccin kregen, produceerden binnen twee weken bepaalde immuuncellen, T-cellen genaamd. De antilichamen, nodig waren voor immuniteit bereikten een piek 28 dagen na de inenting.

“Dit zijn veelbelovende resultaten, maar het is pril”, zegt Dr. Dan Barouch. . ‘Al met al zou ik zeggen dat dit goed nieuws is.’
Lees hier meer >>>>>

En . . .

Er zijn op dit moment 224 vaccins in ontwikkeling tegen het coronavirus. De Universiteit van Oxford is een van de voorlopers. Toch zijn de onderzoekers een stuk pessimistischer dan eerder. Dat komt doordat er te weinig mensen besmet zijn om te kunnen testen of het vaccin werkt.

De universiteit schat de kans nu maar 50 procent dat zij binnen afzienbare tijd een vaccin klaar hebben.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . twee berichten over een mogelijk vaccin tegen het coronavirus. Maar . . . ze zijn heel tegenstrijdig.

En dan nog even DIT