5314 Ik bepaal zelf wel wat ik eet

Tijdens onze wandeling woensdag vertelde ik mijn vrouw wat ik ’s morgens in ons regionaal dagblad gelezen had. ‘De Europeaan moet anders gaan eten’, beweerde Frans Timmermans. Volgens de PvdA-miljonair moet ons voedselsysteem radicaal veranderen. Van boer-tot-bord noemt hij zijn strategie. Alles wat met vlees en dieren te maken heeft, is pass├ę volgens Timmerfrans. Er moet meer gezond en duurzaam voedsel komen. Geen suiker en zout meer toevoegen. Maar hij praat nergens over het verkleinen van de veestapel.

Timmerfrans wil met zijn actie van Farm to Fork, van boer tot bord jaarlijks 260 miljard euro (!!!!!!) uitgeven van ONZE belastingcenten om zijn Green Deal te verwezenlijken. Dat is verr**** veel geld.

Ik ben bang dat Timmerfrans toch veel en veel teveel van ONS vraagt. Trouwens . . . Ik bepaal zelf weel wat ik eet.

En dan nog even DIT