5313 Giersbergen – Drunense Heide v.v.

Gisteren  – daags voor Hemelvaart – reden we naar Giersbergen voor het vervolg van het Hertogenpad. We parkeerden onze auto in het centrum van het gehucht Giersbergen waar het café De Drie Linden uiteraard ook gesloten was. De tocht voerde over paden die meestentijds vanwege de langdurige droogte uit mul zand bestonden. De tocht zou ons hoofdzakelijk over bospaden en langs de duinen voeren zo stond in de beschrijving en was ook te zien op de gpx-track op mijn iPhone. Maar . . . de routebordjes gaven op de heenweg een andere route aan dwars door en over de duinen. Onder een warme zon sloften we door het mulle zand duin op en duin af.

Ondanks dat we flink moesten sloffen hadden we het niet willen missen. Telkens als we boven op een duintop waren hadden we een prachtig uitzicht. Op een van die toppen aten we ons lunchpakket op en begonnen aan de terugweg. Met behulp van Google Maps en mijn  oriëntatievermogen zaten we weer snel op de route. Nu liepen we over een slingerend mountainbikepad i.p.v. over de duintoppen.

Moe en bezweet kwamen we weer terug bij de auto. We trokken beiden dezelfde conclusie. De tocht was PRACHTIG

En dan nog even DIT