5312 ‘Laat ouderen coronataks betalen’

Ouderen zijn dan wel de eerste slachtoffers van de huidige gezondheidscrisis, de economische last komt vooral bij jongeren terecht. “Zij zijn de eerste om hun job te verliezen”, zegt de Belgische topeconoom Jan-Emmanuel De Neve, die lesgeeft aan de universiteit van Oxford aan VRT NWS. Hij pleit ervoor om ouderen een ‘coronataks’ te laten betalen.

“Er moet dus hopelijk een besef komen bij de oudere generatie dat jongeren zich aan het opofferen zijn, zowel economisch als op vlak van mentale gezondheid.”
Hij hoopt dat de politiek een creatieve oplossing zal bedenken om die ongelofelijke inspanning van jongere generaties op een of andere manier te erkennen, bijvoorbeeld door een coronataks, al dan niet eenmalig.
Lees hier meer >>>>>

Er is massaal gereageerd op de zeer controversiele uitspraken van de zeer jonge Belgische econoom. Een bloemlezing uit de bijna 800 reacties op het bericht.

  • Dit toont aan dat men om professor te worden niet moet beschikken over veel verstand!
  • Die mijnheer heeft op kosten van de ouderen kunnen studeren. Als dank gaat hij nu dergelijk voorstel doen. Waar zou een dergelijke taks dan naartoe gaan? Vooral daar waar het niet nodig is… vooral naar dergelijke kwakzalvers!
  • Meneer de ‘econoom’ op wiens kosten hebt u ‘gestudeerd’!
  • Die moet in de top 10 van Belgie, wat een lacher.

Tja . . . in dit verband moest ik denken aan mijn oudste zoon. Hij rekende ons eens ongevraagd voor wat  zijn  opvoeding ons gekost heeft. Hij was ons daar zeer dankbaar voor, zo bleek.

Tja, dat zijn mooie momenten en dat is iets heel anders dan ‘Laat ouderen coronataks betalen’

En dan nog even DIT