5310 Kom mee naar buiten allemaal . . .

Kom mee naar buiten allemaal
Dan zoeken wij de wielewaal
En horen wij die muzikant
Dan is zomer weer in ’t land
Dudeljo, klinkt zijn lied
Dudeljo, klinkt zijn lied
Dudeljo, en anders niet

Bovenstaande lied begon ik te zingen toen ik het volgende bericht las:

Zonlicht en buitenlucht maken het corona-virus lastig om iemand te besmetten. Dat zegt professor Alan Penn, de Jaap van Dissel van Engeland. “Buiten loop je het minste risico om door een ander besmet te raken,”zegt hij tegen het Engelse parlement. “De wetenschap suggereert dat buiten zijn in de zon, met goede ventilatie, zeer beschermend kan zijn tegen de overdracht van het virus.”

Volgens veel Engelse deskundigen, waaronder die van de School of Tropical Disease, is de kans om het virus in de open lucht op te lopen heel klein. Dit zou niet een virus zijn dat zich goed verspreidt in de open lucht en bovendien zou, bij zonnig weer, de UV-straling van de zon de kans op overleven van het virus en dus van besmetting verder verkleinen.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . vooruit . . . en nu . . . allemaal tegelijk: Kom mee naar buiten allemaal

En dan nog even DIT